zondag

ONGERIJMDHEDEN

 

Als je monsters als Stalin en Mao oké vindt, ben je op z’n minst … een communist.

En mocht je sympathie kunnen opbrengen voor monsters van het slag Hitler en Mussolini… tja, dan ben je een fascist.

Maar ben je nou ook homofoob als je Martien Meiland een aanstellerige creep vindt?

En ben je een racist als het horen van een onschuldig stukje ‘gangsta rap’ meteen onbedwingbare anti-peristaltische oprispingen tot gevolg heeft? (Dat ben je in ieder geval als je in je slaap per ongeluk “All Lives Matter” mompelt!) 

Ben je vrouwvijandig als je betwijfelt of Sigrid Kaag de aangewezen persoon is om Nederland naar een betere toekomst te leiden?

Ben je een klimaatontkenner als je vraagtekens durft te plaatsen bij het heilig geloof in ‘wind’ en ‘zon’? (Of anders: met z’n allen binnen één generatie terug naar het fossielvrije Flintstone-tijdperk. Dát zal ons leren!!)

En wat ben je als het je koud om het hart wordt als je leest over elf- en twaalfjarigen die zich laten opereren om eindelijk evenwicht te vinden tussen wat ze zijn, en het lichaam waarin ze zich toevallig bevinden?

En wat als je volhoudt dat de meeste producten en diensten (niet alle!) goedkoper, sneller, efficiënter en hoogwaardiger kunnen worden geleverd door met elkaar concurrerende privéondernemingen dan door overheidsinstellingen?

Of wat ben je als je van mening bent dat de geschiedenis van ieder land zowel witte als zwarte bladzijden bevat (die dan ook nog eens in de loop des tijds van kleur verschieten)?

En dan ben ik ook nog wit, man, oud en hetero!

God (die niet bestaat), heb erbarmen met mij, uw meest verachtelijke schepsel!!

 



H.A., oktober 2020 

 

Geen opmerkingen: